vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema wint Belgisch brons in sterk spelersveld

11 november 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (9-11) scoorde karateka Rick Sonnema brons in het Belgische Luik tijdens de 4e Liège Open. Het was het laatste meetmoment voor het EK Senioren in Baku volgend jaar, 2020.

Een deelnemersveld van ruim 1100 karateka's uit 25 landen die streden om een podiumplek. Rick Sonnema won in de eerste ronde met 4-1 van zijn tegenstander uit Frankrijk.

Vervolgens wist de kararteka uit Wijk en Aalburg de tweede ronde met 3-2 te winnen van zijn Luxemburgse tegenstander waardoor hij in de kwartfinale stond.

In deze kwartfinale stond Sonnema tegenover een teamgenoot uit het Nederlands team: deze ronde wist hij met 5-0 winnend af te sluiten.

In de halve finale moest de jonge karateka zijn meerdere erkennen in zijn Belgische tegenstander. In een mooie wedstrijd trok hij aan het kortste eind en verloor met 1 tegen 4.
Door dit verlies stond zijn tegenstander in de finale en ging Rick Sonnema op voor de strijd om het brons. Deze wist hij overtuigend met 4-1 te winnen van zijn tegenstander uit Algerije.

Een zware poule, met een resultaat waar Sonnema tevreden mee is.

Lees meer over:

sport Rick Sonnema karate
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.