woensdag 24 april 2024

Waterpolojeugd ZVDO’74 blijft winnen

11 november 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Zaterdag (9-11) werd in het thuisbad AquaAltena de zesde overwinning op rij geboekt door de waterpolojeugd van ZVDO. Helemaal naar wens begon de wedstrijd niet, ondanks de openingsgoal van Brian de Bode.

Het spel was met name door de kwaliteit van de tegenstander rommelig, de driehoekjes te langwerpig en te veel blinde passes. Dit hield de tegenstander De Warande uit Oosterhout in de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer moet de wedsteijd niettemin een fascinerend schouwspel geweest zijn. Helemaal omdat de bezoekers zelfs tot drie keer toe de leiding wisten te nemen.

De man van de wedstrijd was keeper Niels Skledar, alias de Dijk van Altena. Hierdoor kon ZVDO het initiatief weer naar zich toe trekken. Mathé van Noorloos en Joeri van Rijswijk, welke voor de derde wedstrijd op rij wist te scoren, maakten samen tot drie keer toe gelijkmakende goals.

Winnen
Het vierde kwart startte met een 4-4 stand. De jeugdatleten van ZVDO speelden sneller de bal door. Hanna Dommisse en Lisa Leijendekker begrepen dit goed. Door dominant te verdedigen schoof Janne-Lynn iets in, combineerde met Brian, welke 5-4 op het scorebord liet branden. Mathé en Noah deden dit tot twee keer toe in wisselende volgorde en scoorde beiden overtuigend. Het team uit Andel wordt mentaal steeds weerbaarder en fysiek sterker. Dit kwam tot uiting door het laatste kwart met 3-1 te winnen. Onder luid applaus en met 7-5 op het scorebord kwamen de wateratleten het droge op.

Volle bak
Aanstaande zaterdag staat de belangrijkste wedstrijd van hun beginnende waterpolocarrière op de agenda. Koploper SBC2000 uit Breda komt op bezoek. De Otters mogen laten zien of ze mee kunnen doen om eerste plaats. Bij winst kan het een heel bijzonder seizoen gaan worden.

Zaterdagmiddag 16-11 begint om 16:30 uur  de eerste van de maar liefst vijf  ZVDO-ploegen. Volle bak zal het worden in AquaAltena door de gratis entree.