vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Omwonenden ervaren overlast van arbeidsmigranten

4 november 2019 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Omwonenden in de Kruisstraat in Rijswijk laten het college van B en W weten 'overlast' te ervaren van arbeidsmigranten in de straat. De buurt trekt daarom (weer) aan de bel.

De bewoners stuurden het college een brief met - wat zij noemen - voorvallen/incidenten sinds het begin van de huisvesting van arbeidsmigranten in genoemde straat.

De briefschrijvers noteren: 'Op 16 april 2019 kwamen wij door een telefoontje van onze kant naar die zwager van de verhuurder te weten dat de woning in de verhuur zou gaan voor arbeidsmigranten. Daarna hebben wij diverse keren telefonisch- en mailcontact gehad met de gemeente.'
Tot op dat moment was er nog geen aanvraag voor een vergunning bij de gemeente bekend. Op zaterdag 25 mei 2019 werden de eerste twee arbeidsmigranten gehuisvest. Op maandag 27 mei 2019 is de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.

Voorvallen
De omwonenden sommen in hun brief de nodige voorvallen op over de periode mei tot en met oktober 2019. Deze varieren van het aantal bewonerswisselingen, tot uitzettingen en van geluidsoverlast tot overmatig alcoholgebruik. Zaken die het woongenot en de rust on de wijk aantasten.

De brief aan het college besluit: 'Al deze gebeurtenissen hebben een grote impact op ons gezinsleven, woongenot.' De bewoners hopen dat de door hen aangeleverde informatie wordt meegenomen in de besluitvorming.

UPDATE
Inmiddels zijn door goede afspraken met het betreffende uitzendbureau de overlastgevende situaties naar tevredenheid opgelost.

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

arbeidsmigranten kruisstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.