vrijdag 19 april 2024

Waldric V22 tegen Titanis: ‘Het was mwa…’

3 november 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vrijdagavond (1-11) deed BC Waldric in Kerkrade zijn uiterste best in de wedstrijd tegen Titanis, maar het lukte in het begin gewoon niet: schoten gingen mis, lay-ups wilden ook niet helemaal, passes vielen regelmatig in de handen van de tegenstander en tot overmaat van ramp ging Zoë door haar enkel. Na 10 minuten stonden de dames dankzij een 3-punter van Eva net voor met 14-16 tegen een Titanis dat fris en vrolijk breaks liep. Uiteindelijk gaat de winst wel mee naar Woerkum.

In de tweede kwart was het meer van hetzelfde. Alexander schrijft: 'We blijven slechte passes geven, de meiden van Titans pakken steals en lopen breaks. Gelukkig weten we in de laatste minuut voor rust uit te lopen van 2 naar 8 punten voorsprong zodat we toch gerust de kleedkamer in gaan (23-31).'

Voorsprong
Na de rust neemt Lisa het voortouw en bouwt eigenhandig de voorsprong uit door zowel in de aanval als in de verdediging overal tegelijk te zijn. Al snel krijgt ze hulp van Jessie en Anne-Fleur en lopen de Woerkummers vrij makkelijk uit naar een voorsprong van 16 punten (31-45).

In de vierde kwart wordt Waldric V22 in de verdediging nonchalant: 'We scoren zelf nog 20 punten maar laten de meiden van Titanis evenveel punten scoren, voornamelijk weer breaks, waardoor we niet verder uitlopen en de eindstand blijft steken op 49-65.

Of het verloop van de wedstrijd te verwijten is aan de vertraging, het team kwam 15 minuten te laat aan in Kerkrade en stapte om 20.15 uur 'zo gaar als boter de sporthal binnen na een knots van een file op de A2.' laat zich raden. De winst ging in ieder geval mee terug naar Woudrichem. (Alexander - BC Waldric)

Topscores: Eva (14 punten), Annelotte en Lisa (12 punten).