zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups in Sleeuwijk

1 november 2019 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJIK - Aan het fietspad langsTransvaal, ter hoogte van de Albert Heijn, Sleeuwijk werd woensdag 30 oktober, het eerste nestkastje opgehangen.

Wethouder Roland van Vugt hing het eerste nestkastje op aan het Trans in Sleeuwijk. Het is de eerste van 100 nestkasten en 25 insectenkasten die in eikenbomen in Sleeuwijk komen. Het is een initiatief van Natuurinclusief Altena.

Vogels en insecten eten rupsen
Sleeuwijk heeft veel eikenbomen. De eikenprocessierups zorgde er deze zomer – net als op veel andere plaatsen in Nederland – voor overlast. Samen met Natuurinclusief Altena start de gemeente nu een proef om de rupsen te bestrijden met natuurlijke vijanden. De vogels die op de nestkastjes  afkomen eten de eikenprocessierups.

Bloemrijke bermen
Naast de nestkasten zaait de gemeente een aantal bermen in Sleeuwijk in met een bloemrijk
zadenmengsel. Dit lokt naast vogels ook insecten. De natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups houden van een groene omgeving met bloemen."
Wethouder Van Vugt: “Wij ondersteunen het initiatief van Natuurinclusief Altena graag. De enige
echt duurzame oplossing om de overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan, is natuurlijke bestrijding door mezen en insecten. Als zij de ruimte krijgen, kan de natuur haar werk doen.”

Lees meer over:

Altenatuur nestkastje Transvaal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.