donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Contacthonden Gijs, Bo en Blitz stelen de harten

31 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De Riethorst Stromenland doet er alles aan om klanten een fijne dag te bezorgen. Sinds kort zet de zorginstelling contacthonden in voor mensen met dementie. De labradoodles, met hoog knuffelgehalte, zijn al actief én populair. 

Samen met de verpleegkundige is de hond aanwezig op de zorglocatie en 'zorgen ze ervoor dat op een warme, laagdrempelige manier contact gemaakt kan worden met de klant.' 

Gijs, Bo en Blitz kunnen angst en agressie al vroegtijdig opsporen, waardoor escalaties beter voorkomen kunnen worden, zo informeert De Riethorst Stromenland de lezers.

Blijf
De drie pups worden getraind door Theo Heuts van Stichting Blijf. Zij kozen voor het ras labradoodles, omdat ze goed zijn te trainen en een stabiel karakter hebben. De stichting laat weten: 'Een hond maakt gelukkiger. Vanuit ervaring en uit eerdere onderzoeken blijkt dat contacthonden momenten van welbevinden creëren. Blijf nog even in contact met de kleiner wordende leefwereld en de verwanten. Dat doel geven we vorm met onze Blijf duo’s: contacthonden samen met een zorgprofessional.

De  contacthonden zijn al aan de slag in de Lemmenskamp in Woudrichem en doen dat per 1 november in Altenahove in Almkerk. Goezate (Werkendam) krijgt per 1 december aanstaande een zorgduo.

Snoezelen
De zorginstelling gelooft in de postieve effecten van dierentherapie. Eerder konden bewoners al snoezelen met een slang, reuzeschildpad of een tamme eend.

(Foto Riethorst Stromenland)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.