donderdag 18 april 2024

ACKC1 wint nipt van Vriendenschaar

27 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK: ACKC 1 – Vriendenschaar (B) werd gespeeld met mooi korfbalweer. ACKC begon de wedstrijd goed: binnen 3 minuten was het al 4-0. Jelle, Arné, Stef en Marlies wisten de korf snel te vinden. Maar dat bleef niet zo.

Coach Pieter vraagt de eerste time-out aan. Dan volgt een goede verdediging maar kan Vriendenschaar toch een doorloper maken en wordt uiteindelijk van afstand gescoord: 4-2. Er wordt door ACKC een strafworp gemist en vlak daarna maakt Vriendenschaar opnieuw een doorloper: 4-3. De tegenstander maakt vervolgens de stand gelijk: 4-4. De strijd gaat redelijk gelijk op.
Wietze heeft last van een knieblessure en wordt gewisseld door Frank. Jelle krijgt een vrije bal: 5-4. Dan volgen er een paar doelpunten over en weer: Stand wordt 7-6. Nog 1 minuut op de klok: Amber vangt sterk af onder de korf waardoor veel kansen worden gecreëerd. Arné krijgt een vrije bal mee die wordt gescoord: ruststand 8-6.

Strafworpen

Na de rust komen beide ploegen gemotiveerd uit de kleedkamers. Al snel krijgt Vriendenschaar een strafworp mee die een tweede keer genomen mag worden: er staat iemand binnen afstand. De tweede keer is het raak. Frank schiet van afstand in de korf: 9-7. Jelle maakt van achter de korf een doelpunt: 10-7. Er volgt weer een mooie aanval met veel rebounds. Ingrid kan ook van achter de korf scoren: 11-7.  Vriendenschaar kruipt nog dichterbij: 11-9.

Arné wordt gewisseld door Rick. Met nog 1 minuut op de klok wordt een doorloper gemaakt door Vriendenschaar die door de scheidsrechter wordt afgefloten voor een strafworp; deze wordt gescoord en de stand is 11-10. Gelukkig fluit de scheidsrechter het eindsignaal en de winst van de nummer 2 uit de competitie is binnen.

Volgende week is er een week vrij en dan gaat de zaal competitie van start met op dinsdagavond 5 november de eerste oefenwedstrijd in Giessen.

Doelpuntenmakers: Jelle van de Water en Arné van Herwijnen beiden 3, Marlies Kant 2, Stef Mommers en Frank Bakker en Ingrid Dekkers allemaal 1