vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Late strafworp helpt ZVDO niet

21 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Met zelfvertrouwen, na de winst van vorige week, reisde het eerste herenteam van ZVDO af naar Horst. Daar wachtte een ontmoeting met HZPC, een team dat voor een top 3 klassering gaat. Tijdens de warming-up heerste er al een goede sfeer met veel muziek en ZVDO had er zin in.

Door een onduidelijke situatie vroeg in de wedstrijd, kreeg ZVDO een strafworp tegen. Een tegenvaller. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en daardoor was het even aftasten, maar HZPC wist toch het initiatief te nemen. Na de eerste periode keek ZVDO tegen een achterstand aan van 4-2.

In de tweede periode wist ZVDO zich te herstellen. Zeker in verdedigend opzicht. HZPC wist de Andelse keeper maar eenmaal te passeren. In aanvallend opzicht begon het ook beter te draaien. Er werden meer kansen gecreëerd, maar uiteindelijk ging de bal er maar één keer in, waardoor het verschil op twee doelpunten bleef staan: 5-3

Spanning

In de rust werden de spelers van ZVDO op scherp gezet door aanvoerder Arie. Er waren met deze stand mogelijkheden, maar ook in de derde periode gaven beide ploegen elkaar geen strobreed toe. ZVDO kreeg het niet voor elkaar om het gaatje van twee doelpunten weg te werken. HZPC wist er zelfs drie doelpunten verschil van te maken. Maar de spanning bleef onverminderd in de wedstrijd zitten. De stand na drie perioden was 8-5.

ZVDO gaf zich allerminst gewonnen en begon uiterst scherp aan het laatste kwart. Vrijwel meteen kreeg ZVDO een man-meer situatie. Een uitgelezen kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Helaas verloren de mannen uit Andel de bal en met een counter wist HZPC wel te scoren. Dit bleek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. ZVDO wist zich, mede door een late strafbal, nog terug te knokken naar een verschil van twee doelpunten, maar winst zat er niet meer in. De eindstand werd 10-8. 

ZVDO speelde een goede wedstrijd tegen een team dat strijdt voor een van de hoogste plaatsen. Zaterdag 26 oktober om 17:15 uur komt Zeester-Meerval op bezoek in Andel. (ZVDO).

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.