donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Andelse kinderen stappen in wereld binnenvaart

19 oktober 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ANDEL: Leerlingen van de ds Gijsbert Voetiusschool uit Andel vroegen honderduit:: 'Kun je op het schip ook naar de wc?' En: ''Hoe gaan jullie naar de tandarts?' Deze en nog veel meer vragen werden afgevuurd door de kids tijdens eem WERK-safari bij Beerens B.V. In Werkendam.

Het mcs. Yemaya lag bij Beerens voor de wal en trok de aandacht van de leerlingen. Schipper/eigenaar Carolien Eleveld van de Yemaya legde spontaan uit hoe het leven aan boord is en liet de kinderen een kijkje in het ruim nemen.

De jongens en meiden waren onder de indruk van het grote schip, maar nog meer van het feit dat Carolien zelf met gemak met het schip vaart en manoeuvreert. 'Het werd alles bij elkaar een bijzonder zinvolle ontmoeting, dankzij Beerens en Carolien Eleveld!'

Banen

Werkendam Maritime Industries (WMI) laat weten: 'Ook in Werkendam zijn er veel banen in de techniek. WMI zet zich daarom in om de jeugd, de toekomstige medewerkers, zo vroeg mogelijk voor techniek te interesseren. Een van de instrumenten die het cluster van bijna 40 bedrijven daarvoor inzet, is de WERK-safari.'

De kids maakten zo kennis met de praktijk: in de werkplaats konden ze zien welk vakmanschap er nodig is om de radarmasten, trappen en loopplanken te maken. En buiten, op ms. Yemaya, konden zij zien waar een mast en een trap vervolgens geinstalleerd worden.

(Foto's Werkendam Maritime Industries)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.