vrijdag 29 maart 2024

Zure nasmaak bij BC Virtus na verlies

15 oktober 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag (11-10) speelde de mannen van BC Virtus weer een moeilijke uitwedstrijd tegen Almere Pioneers. Virtus wacht nog steeds op een eerste overwinning en heeft alles behalve een makkelijke start, tegen alleen maar teams die afgelopen jaar in het bovenste rijtje van de Promotie Divisie speelden. Op papier kon de wedstrijd tegen Almere gewonnen worden, maar de praktijk liep anders. In een harde maar sportieve wedstrijd speelden beide ploegen sterk en was het publiek de grote winnaar. BC Virtus startte niet goed en kwam al snel met 13-8 achter. Cas Vos was afwezig in het veld en werd gewisseld, het goed invallen van Ton Visser en Gavin van den Wall bracht Virtus weer naast Almere Pioneers 15-15. In het 2e kwart kwam BC Virtus steeds beter in de wedstrijd, de gebroeders Both hadden hun handen vol met het verdedigen van de grote zware en snelle mannen van Almere, maar wisten aanvallend toch weer belangrijke punten voor Virtus te scoren, Martijn 16 en Patrick 18 punten, ruststand 38-40.

Oogstrelend
Coach Dusan liet Virtus na de pauze sneller spelen met meer druk en de bekende fastbreak als wapen, daar kwam ook nog eens bij dat Cas Vos met veel reboundkracht en 6 blocks sterk terug kwam. Opeens stond er een 14 punten voorsprong op het bord. Het ervaren (zware) team van Almere werd geheel overlopen en Virtus speelde in deze fase oogstrelend basketbal met veel passes naar de man die er net weer beter voorstond. Ondanks de mooie voorsprong was deze wedstrijd nog lang niet gespeeld, onder het bord werd Virtus steeds sterker, echter op de guardline bij Almere scoorde Jorg Janssens 24 punten waarvan vijf 3-punters. Waardoor Almere in de 5 minuut 4e kwart langszij kwam 70-70. Virtus kwam in de eindfase net te kort voor een eerste overwinning 79-75.

Gemist
Na afloop dacht Virtus de wedstrijd met 4 punten verloren te hebben, in het 3e kwart bleek een 3 punten van Gavin van der Wall niet geteld te zijn. Deze wedstrijd had heel anders kunnen aflopen. Met nog 0,8 seconden op de klok kreeg Thomas Guldenaar 2 vrije worpen, die beide werden gemist, pas later werd duidelijk het belang van deze vrije worpen. Virtus had wel degelijk kans om de wedstrijd met 1 punt te winnen. Een zure nasmaak in een overigens sportieve wedstrijd.

Maandag 14 oktober,  valt de beslissing of er een officieel protest wordt ingediend bij de NBB.

Komend weekend speelt Virtus (weer) uit de bekerwedstrijd tegen Octopus uit Veghel. Pas op Zaterdag 2 november speelt Virtus om 19.30 uur zijn 2e thuiswedstrijd dit seizoen en wel tegen de koploper het nog ongeslagen Solar Grasshoppers uit Katwijk.