zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

De Verrekijker heeft Bibliotheek op school 15 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Woensdag (9-10) openden wethouder Paula Jorritsma, samen met Bregje, Sven en taal- en mediacoach Mirjam, de Bibliotheek op school op De VerreKijker. De school sluit met dit project aan op de landelijke aanpak ‘de Bibliotheek op school’ voor het basisonderwijs. Daarin werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan de verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van kinderen. Dit is de veertiende Bibliotheek op school in gemeente Altena.

Mirjam, taal-en mediacoach van de Bibliotheek CultuurPuntAltena vertelt: ‘Een belangrijk doel van de Bibliotheek op school is vergroting van het leesplezier en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal.' Wanneer zij Sven, de oudste leerling van De VerreKijker, vraagt of hij lezen leuk vindt antwoord hij heel resoluut nee. Mirjam hoopt dat daar met deze Bibliotheek op school verandering in komt. Bregje, de jongste leerling van school, kan haar hart ophalen in deze Bibliotheek. "Ik lees het liefst boekjes over dieren en de boerderij, maar die hebben we thuis niet." Gelukkig zijn er ook voor de allerkleinsten boeken aanwezig die aansluiten bij de beleving van de kinderen. 

Feestje
Hennie Schermers, directeur van De VerreKijker, vertelt: 'Lezen is een feestje! En in deze prachtige bibliotheek kunnen de kinderen hun hart ophalen. De boeken mogen ook in de vakanties mee naar huis zodat ze lekker verder kunnen lezen in het boek waar ze mee bezig zijn.' Paula Jorritsma vult de directeur aan: 'Waardhuizen mag trots zijn dat ze zo'n mooie bibliotheek rijker is!'

Na het officiële moment werden de kinderen getrakteerd op een voorstelling van kinderboekenschrijver Paul Verwoerd. De school trakteerde de laagste groepen op een mooi leesboekje en de oudere klassen kregen een mooie boekenlegger. De heerlijke letterchips maakte de feestelijke opening van de Bibliotheek op school en de kinderboekenweek compleet.

(Foto CBS Waardhuizen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.