woensdag 17 april 2024

Achilles Veen pakt de driepunter met man minder

14 oktober 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Zaterdag 12 oktober speelde Achilles Veen thuis tegen Jodan Boys. Dankzij matchwinner Thomas de Man en een goede beurt van invaller Jorn Wagener op doel wist Achilles Veen de 3 punten binnen te slepen. Het werd 2-1 op De Hanen Weide.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Achilles Veen. Thijs van den Berg mikte met het hoofd een hoekschop net over. In het eerste kwart van de wedstrijd is er veel balbezit voor Achilles Veen, maar tot grote kansen komt het verder nog niet. Net voor het halfuur is het wel Diego Meerveld die na een mooie aanval tot een schot komt, maar zijn poging gaat net voorlangs.

In de 34e minuut wordt er echter geblunderd in de Jodan-Boys verdediging. Kevin van Kempen komt aan de bal en weet de bal precies bij Thomas de Man te krijgen die toch tussen 3 verdedigers in loopt. Na de perfecte bal was het voor De Man een koud kunstje om de bal binnen te prikken. 1-0.

Meteen na de aftrap wordt Jodan Boys voor het eerste echt gevaarlijk. Van dichtbij wordt buiten bereik van Jorn Wagener de lat geraakt. Even later is er nog een kansje voor Jodan Boys, maar die wordt naast gemikt.

Vlak voor het rustsignaal wordt Kevin van Kempen nog een keer gevaarlijk. Hij lijkt wat naar de grond te worden getrokken, maar al liggend mikt hij nog bijna raak. Zijn inzet belandt tegen de paal.

Strafschop
Aan het begin van de tweede helft zien we en heel ander Jodan Boys. Volle goede moed wordt de aanval gezocht door de gasten en in de 48e minuut moet Jorn Wagener al een keer optreden met een katachtige reflex. Een minuut later moet de scheidsrechter de bal op de stip leggen na een handsbal van Rico Geeroms. De strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten. 1-1

Een paar minuten later is het Rico Geeroms die zelf bijna de schade kan herstellen, na een mooie actie komt hij bijna in schotpositie, maar hij wordt nog net afgestopt. Een paar seconden later onderbreekt Geeroms zelf de aanval die volgde. Dit komt hem op geel te staan.

Nog voordat er een uur gespeeld is, maakt Rico Geeroms een bijna identieke overtreding en dit levert hem dus uiteraard zijn tweede geel op waardoor Achilles Veen met een man minder de wedstrijd moet uitspelen.

Dan wordt de wedstrijd wat opener en ontstaan er aan beide kanten wat kansen. Eerst wordt Jodan Boys gevaarlijk met een afstandsschot en even later komt er een aanvaller vrij voor Jorn Wagener, maar hij weet zijn ploeg met weer een goede redding op de been te houden.

In de 72e minuut is het echter Thomas de Man die Achilles Veen weer op voorsprong brengt. Met een mooie actie komt hij naar binnen en rondt keurig af in de korte hoek.

Jodan Boys wil daarna nog met een serieus slotoffensief komen, maar gek genoeg lukt het de Gouwenaren niet meer om nog echt gevaarlijk te worden. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor Achilles Veen in een niet al te hoogstaande wedstrijd.