donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ridders, kids, minstrelen en middeleeuws meer op Slot Loevestein

10 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

REGIO - 19 en 20 oktober: Riddertoernooi op Slot Loevestein - Middeleeuws weekend vol activiteiten
.

Oktober 1372
De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

Op 19 en 20 oktober gaan verschillende ridders met elkaar de strijd aan op Slot Loevestein in een spectaculair steekspel te paard. Behalve het toernooi zijn er nog veel meer Middeleeuwse activiteiten voor jong en oud!

Kinderen
Beheerder en evenementenorganisator Tim Schrijver praat ons bij: “Het hoogtepunt van beide dagen is de spannende finale, waar iedereen kan zien welke ridder zich kampioen van Loevestein mag noemen. Voor het zover is, kan iedereen de voorbereidingen in het kampement volgen. Er zijn stoere ridders op snelle paarden en schone jonkvrouwen die spannende verhalen vertellen. De ridders laten hun wapenvaardigheden zien in individuele wapenproeven en gaan met elkaar de strijd aan in het steekspel. In de ridderschool, voor kinderen van 4-10 jaar, leer je hoe je vecht met het zwaard en word je zelf een echte ridder. Onder begeleiding van Longbowman en zijn kasteelschutters komen kinderen én volwassenen alles te weten over het boogschieten. Hoe worden pijlen en bogen gemaakt en waar werden ze voor gebruikt? Je kunt hen al je vragen stellen en vergeet vooral niet zelf een keer te schieten!” (Artikel loopt door onder de foto.)

“In het kasteel ontmoeten bezoekers de twee beeldschone jonkvrouwen aan wie het Riddertoernooi is opgedragen,” verklapt Tim. “Zij vertellen verhalen over het leven in de Middeleeuwen. In de keuken van het slot vind je de cockemeesters Lena en Marie. In hun ijzeren ketels bereiden ze het avondmaal voor alle manschappen. Wie weet ontfutsel je hen één van de heerlijke middeleeuwse recepten. Overige gasten zijn: Aagje de vertelster, de Meyden van Loevestein en troubadour Lucas.”

Heel de vesting van Slot Loevestein wordt tijdens het Riddertoernooi omgetoverd tot Middeleeuws terrein en toernooiveld. Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement. Vanzelfsprekend kun je ook lekker middeleeuws schranzen dit weekend. Bekijk het volledige programma op www.slotloevestein.nl.

(Foto's Slot Loevestein)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.