zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Gemeente Altena hijst de vlag voor ‘Global Goals’

26 september 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Ook gemeente Altena doet mee aan de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag, opgezet door de Gemeenten4GlobalGoals campagne van de VNG. Woensdag (25-9) hees wethouder Paula Jorritsma namens het college van B&W, de Global Goals-vlag bij het gemeentehuis in Almkerk. Ze deed dat precies om 08:00 uur. Zo liet men exact vier jaar nadat de Global Goals door de VN zijn aangenomen, zien dat ook gemeente Altena zich actief inzet om de duurzame ontwikkelingsdoelen te realiseren. Deze doelen zijn integraal onderdeel van het coalitieakkoord.

“Een goed leven voor iedereen op deze wereld. Als Nederlandse gemeenten kunnen we hieraan bijdragen. Zo moeilijk is dat niet. Veel van de uitgangspunten van de doelen zijn vergelijkbaar met waar we als gemeente dagelijks mee van doen hebben.” Aldus wethouder Paula Jorritsma.

Betekenis
Global Goals draaien om menselijke waarden en zijn zowel individueel als van de wereld. In Altena gebeurt veel waaraan de betekenis van Global Goals valt te koppelen, zoals de inzet voor duurzame energie en besparing, het sluiten van de voedselkringlopen, de fairtrade doelen, het bestrijden van armoede, het verschil tussen seksen en het recht op goed onderwijs en fatsoenlijk werk.

De komende periode gaat de gemeente verder aan de slag om de doelen binnen de organisatie specifieker  te formuleren en samen met inwoners en partners te bekijken in hoeverre de duurzame ontwikkelingsdoelen nog meer een rol kunnen spelen bij de inrichting van Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.