vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

VVD Altena wil vuist maken tegen ramkraken

23 september 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA / ALMKERK / SLEEUWIJK - VVD Altena wil dat de gemeente maatregelen neemt om ramkraken te voorkomen. Een en ander nadat Goudsmit en Juwelier 't Oude Schooltje in Sleeuwijk op13-9 voor de tweede maal slachtoffer werd van een brute kraak. Naast een grote schade die ontstond, werden opnieuw horloges meegenomen.

De partij schrijft het college: "Bij de gemeente Altena staat een veilige woon- en leefomgeving hoog in het vaandel. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor onze ondernemers dienen we te zorgen voor een veilig leefklimaat. De roep om preventieve maatregelen te treffen om herhaling te voorkomen wordt dan ook steeds groter."

VVD Altena denkt aan preventieve maatregelen zoals het voor auto’s afsluiten van winkelgebieden  door middel van een afbakening met betonnen afzetbollen, bloembakken of andere vormen van  betonnen straatmeubilair. Dit soort toepassingen zijn uitermate geschikt als beveiligings- of anti-ramvoorzieningen. 'Andere mogelijkheden zijn metalen inzinkbare palen wanneer een winkelgebied toegankelijk moet zijn voor toeleveranciers. Maar ook cameratoezicht kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van criminele activiteiten. In winkelgebieden met doorgaand verkeer is een afsluiting  natuurlijk niet mogelijk. Vaak zijn individuele preventieve maatregele bij risicovolle locaties dan toch mogelijk.' 

Overleg
De fractie van VVD Altena wil het college alles in het werk moet stellen om een veilige  woon-  en  leefomgeving  te  creëren inwoners ondernemers. De parrtij vraagt zich af of het college risicovolle locaties in - voldoende - beeld heeft die gevoelig zijn voor overvallen, ram- en plofkraken, zoals de voor criminelen interessante winkels of geldautomaten. Een verder overleg met winkeliers en ondernemers  acht men zinvol.

Maatregelen
Onlangs ging waarnemend burgemeester Marcel Fränzel op bezoek aan de Nieuwe Es bij de overvallen ondernemers.De eerste burger stak hen niet alleen een hart onder de riem, maar zegde ook medewerking toe in maatregelen voor extra beveiliging. Dit onderwerp lijkt daarom geen pittig onderwerp te worden: betrokkenen zijn het immers wel met elkaar eens: er moet iets gebeuren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.