woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vissers slaan alarm over waterkwaliteit

21 september 2019 (door Arie Burghout)

WOUDRICHEM - Hengelsportvereniging (HSV) Groot Woudrichem luidt de alarmbel om de kwaliteit van het viswater in de voormalige gemeente Woudrichem. Naar aanleiding hiervan en van eerdere vragen in de zomer van 2018, klom Progressief Altena weer in pen en stelde vragen aan het college.

Woudrichem heeft vijf locaties waar hengelsport is toegestaan. Op twee plekken is de bevisbaarheid nu al slecht. De Rijswijkse Wiel kent al haast geen visstand meer door het structurele  zuurstofgebrek sinds het najaar van 2018. Zuurstofgebrek en de daarmee gepaard gaande vissterfte is niet alleen voor de vissers een nachtmerrie, ook voor het watermilieu is het desastreus. 

Vervolgstappen

Progressief Altena (PA) vraagt het college om met betrokken partijen om tafel te gaan. De partij wil weten of het college zicht heeft op de kwaliteit van het oppervlaktewater en het viswater in de gehele gemeente Altena. Brkend is dat het college voornemens is een Beleidsvisie oppervlaktewateren op te stellen. ‘Een visie is belangrijk, maar voor deze situatie mag het vervolgstappenplan niet te laat komen’, aldus PA.

Foto boven - ter illustratie. Onder HSV Groot Woudrichem.

Zie ook:

Lees meer over:

hengelsport sportvissen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.