vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Andels Fanfare Corps heeft nieuwe dirigent

20 september 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het Andels Fanfare Corps (AFC) heeft een nieuwe dirigent. Na een periode met enkele (interim)dirigenten is AFC bijzonder blij vanaf 4 november 2019 een nieuwe dirigent te hebben die het orkest gaat leiden. Pieter Vandermeiren pakt vanaf dat moment het stokje letterlijk op.

Op dit moment is Vandermeieren freelance trombonist en dirigent hij verschillende orkesten. AFC: 'Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Pieter als onze nieuwe dirigent. Samen gaan we AFC naar een hoger muzikaal niveau brengen.'

Masters
Pieter Vandermeieren begon op negenjarige leeftijd met muziek in de muziekschool van Sint-Niklaas. Daar studeerde hij vier jaar trompet. Later schakelde hij over naar trombone. Hij vervolgde zijn muzikale carrière met een opleiding aan het conservatorium waar hij een master behaalde als uitvoerend musicus als trombonist. Aansluitend behaalde hij op het conservatorium van Tilburg zijn master HAFA-directie. Pieter was musicus in professionele orkesten in het binnen- en buitenland, onder andere het Nationaal Orkest, Brussels Philharmonic, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Aldus AFC.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.