donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Meedoen aan viering 75 jaar bevrijding Werkendam

16 september 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Comité 75 jaar Bevrijding Werkendam stuurde alle Werkendamse verenigingen onderstaande brief. Het schrijven geldt overigens ook voor vriendengroepen, buren die iets samen willen doen, particulieren enzovoorts.’Delen van dit bericht is dan ook fijn.’ Aldus het comité.

Beste verenigingen en anderen,

De meeste van jullie zullen inmiddels wel gehoord hebben dat we 75 jaar Bevrijding Werkendam weer groots gaan vieren. Dat zal gebeuren in de periode eind april – 5 mei 2020. Er staan weer mooie evenementen op stapel, waaronder: de Bevrijdingsoptocht!

In 2015 trok een prachtige lange optocht door Werkendam, vergezeld van muziekkorpsen, ter ere van de vrijheid. Een bonte stoet van (sport)verenigingen, oud militair materieel, koren, oldtimers en wat al niet meer. Het was een spektakel wat door ontzettend veel dorpsgenoten en mensen van daarbuiten heel erg positief ontvangen is en enorm gewaardeerd werd.

Wat ons betreft is de viering van 75 jaar Bevrijding Werkendam niet compleet zonder weer zo’n gigantisch mooie optocht door ons dorp te laten trekken. En daar komen jullie in beeld! Het is de bedoeling dat het een optocht wordt voor iedereen, door iedereen die maar mee wil doen. We benadrukken graag dat jullie op allerlei manieren mee kunnen doen. Niet alleen door een ‘praalwagen’, maar ook door mee te lopen, fietsen of op een andere manier mee te rijden en op jullie eigen manier de vrijheid te verbeelden. In historische kleding, door iets uit te beelden, met oude materialen, een spandoek, je kunt het zo gek niet bedenken. Laat alsjeblieft jullie creativiteit de vrije loop. Het zou mooi zijn als jullie de thema’s ‘75 jaar bevrijding’ of ‘oorlog en bevrijding’ erbij kunnen betrekken, maar uiteraard kunnen jullie ook duidelijk jullie vereniging voor het voetlicht brengen.

De optocht staat gepland op zaterdagmorgen 2 mei 2020.

Al een aantal verenigingen heeft medewerking toegezegd. We hopen dat jullie ook meedoen. Twijfel je, heb je vragen of wil je graag suggesties aangereikt krijgen? Neem gewoon contact met ons op, we denken graag mee.

Aanmelden of informatie verkrijgen kan bij Jacco Damen, door een mailtje te sturen naar: info@sonotours.nl . Bellen kan ook: 06-53218028.

We kijken uit naar jullie - hopelijk - massale reacties!

Met een vriendelijke groet,
Comité 75 jaar Bevrijding Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.