donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Sportwethouder Peter van der Ven te water voor het goede doel?

12 september 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de uitzending van Oké Magazine woensdagavond (11-9) bij Oké FM ontstond spontaan een bijzonder idee: hoeveel geld zou er nodig zijn om de wethouder van Sport, Peter van der Ven, in het water te krijgen bij de Biesbosch Open Water Race, het evenement dat hij zaterdag 14 september officieel zal openen?

Eén van de onderwerpen in genoemde actualiteitenrubriek was de Biesbosch Open Water Race (BOWR) in Werkendam. Ook in 2019 wordt, ter hoogte van Kooikamp 10 in Sleeuwijk, gezwommen voor een goed doel: stichting ALShetjeraakt. De radiomakers Cor en Henri kwamen op de gedachte deze actie ludiek te steunen: "Hoe leuk zou het zijn als de wethouder van sportzaken ook te water zou gaan? Het is algemeen bekend dat hij een groot hart heeft voor sport én goede doelen. Wat zou zijn bedrag zijn?" Om daar achter te komen werd Van der Ven gebeld, live in de uitzending.

Sportief
De wethouder van de gemeente Altena bleek, na een lichte aarzeling, genereus en sportief. Hoewel zijn agenda het niet toestond om op 14 september een baantje te zwemmen, zegde hij toe dat in 2020 wel te willen doen. Van der Ven waarschuwde dat op zijn gesponsorde zwemactie wel een flink bedrag stond: 1000 euro.

Na een snelle schakeling met de organisatie van de BOWR, nog steeds ive in de uitzending, besloot wethouder van der Ven de financiële drempel te verlagen. Wanneer Oké 500 euro of meer ophaalt voor het goede doel, zwemt wethouder Van der Ven volgend jaar een baantje mee. 

Tijdens de uitzending kwamen de eerste toezeggingen van luisteraars direct al binnen.

Meedoenvoor ALShetjeraakt
Wie de geste sportfief vindt, kan een donatie plaatsen om de wethouder van sportzaken het water in te helpen.

  • Meedoen met de actie Wethouder te Water: KLIK HIER! 
    Links onderaan de pagina staat de groene doneerknop.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.