donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Wijk Postweide herbergt een tijdscapsule

10 september 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op één van de laatste vrije plekjes in de wijk Postweide in Woudrichem realiseert Bouwlinie met aannemer Pvan Leeuwen vijf energieneutrale nieuwbouwhuizen. De bouw ervan startte al voor de bouwvakvakantie. Op woensdag 5 september 2019 werd er feestelijk aandacht aan gegeven.

Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena en Peter van den Heuvel (directeur/bestuurder Bouwlinie) begroeven samen met de kopers van de nieuwe woningen een tijdcapsule. Hierin zat een oorkonde met handtekeningen van de betrokkenen en gelukwensen, samen met diverse persoonlijke spulletjes. Foto’s, tekeningen, kaarten en een krant gedateerd op woensdag 5 september kregen een plekje in de fundering van de nieuwe huizen.

De druppels regen die vielen mochten de pret niet drukken.

Nul op de meter

De woningen zijn gasloos en energieneutraal. Alle energie die wordt verbruikt, wordt opgewekt in de woning zelf. Bij gemiddeld gebruik heb je daardoor geen energierekening meer: oftewel nul op de meter. Drie huizen waren al eerder verkocht. Bouwnummer 5 is onder optie genomen, de woning met bouwnummer 3 is nog beschikbaar.

(Foto Bouwlinie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.