zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

CDA: ‘Snelheid maken met nieuw sportbeleid in Altena’

6 september 2019 (door AalburgNet)

ALTENA - “Het beleid van de vorige drie gemeentes was zeer verschillend. Sportverenigingen willen weten waar ze aan toe zijn.” Aldus Arie-Pieter Verdoorn (CDA).

Wat het CDA betreft moet het college snel aan de slag met het nieuwe sportbeleid in de gemeente Altena. CDA-raadslid Arie-Pieter Verdoorn geeft aan dat hij diverse signalen kreeg van sportverenigingen die nu in onzekerheid zijn over het nieuwe beleid en de subsidie die zij gaan ontvangen. Het beleid van de vorige drie gemeentes was zeer verschillend, hierdoor weten verenigingen momenteel niet waar ze aan toe zijn. Bovendien hebben de sportverenigingen  de subsidiegelden in 2019 veel later ontvangen. Volgens Verdoorn zijn deze inkomsten erg belangrijk en zorgen ervoor dat verenigingen kunnen voortbestaan. Hij stelt hierover schriftelijke vragen aan het College van B&W.

Verdoorn wil weten wanneer het sportbeleid in Altena wordt vastgesteld en vraagt om alle sportverenigingen hierover te informeren door een informatieavond voor de sportverenigingen te organiseren.

De sportverenigingen in Altena staan voor zware opgaven. Kinderen aan het sporten krijgen, duurzame energie gebruiken, vrijwilligers aantrekken en evenementen organiseren. “Sportclubs in Altena moeten veel ondernemen, maar hebben niet altijd genoeg menskracht daar hoort onzekerheid over het nieuwe beleid en subsidies niet bij”, aldus Verdoorn.

Lees meer over:

sport politiek subsidie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.