vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers 6 keer op het erepodium

3 september 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Noordoost Brabant werden afgelopen weekend twee open waterwedstrijden gehouden waaraan de Biesboschzwemmers meededen. In Lith kwamen vijf zwemmers op zeven onderdelen aan de start en in Vught waren negen zwemmers ingeschreven op negen nummers. Met een oogst van één keer goud en vijfmaal zilver was het een succesvol weekend.

Lars de Kooter laat momenteel in het open water mooie resultaten zien en ook nu was hij weer heel succesvol. In Lith liet Lars op de 500 meter schoolslag zien dat hij op dit nummer goed uit de voeten kan. Vanaf de start nam hij de leiding in handen en bij de finish was hij dan ook als eerste. Later op de 500m vrije slag moest Lars genoegen nemen met een tweede plaats, maar het verschil met de snelste zwemmer in zijn categorie was kleiner dan enkele weken eerder. Een dag later in Vught was er opnieuw zilver voor de getalenteerde Kooter en opnieuw was het verschil kleiner.

Pieter Pijnenburg en Ingmar Visser wisten beide ook prijzen te behalen en zij deden op de schoolslag. Pieter wist zowel in Lith als in Vught naar het zilver te zwemmen op de 2000 meter schoolslag. Beide keren was het verschil klein. Voor Ingmar was er zilver op de 1000 meter bij de masters in Vught. In Lith had hij nog genoegen moeten nemen met een vijfde plaats op dit nummer.

Rens en Anne Lisman kwamen ook op biede wedstrijden aan de start, maar konden zich helaas niet mengen in de strijd om de  prijzen. Anne wist in Lith wel sneller te zijn dan een week eerder in Oosterhout. Naast deze zwemmers kwamen in Vught ook Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Nadine Scheeve en Julia Verhoeven aan de start. Van deze zwemmers wist Sabrina met een vierde plaast het beste te finishen.

BOWR
Over twee weken zullen tussen de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk deze zwemmers opnieuw het water induiken. De Biesboschzwemmers organiseren dan voor de zevende keer namelijk de Biesbosch Open Water Race en de organisatie hoopt ongeveer 200 zwemmers te mogen begroeten. Naast de wedstrijd staat er ook een zwemsponsortocht op het programma voor de Stichting ALShetjeraakt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.