zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe Altena Hop Festival brengt naast speicaalbieren ook ‘good food’

2 september 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 14 september barst het Altena Hop Festival los. Het feest zet speciaal bier, hoppukken en plant-based food in de schijnwerpers. Maar bovenal kan er hop geplukt worden. Da verklaart direct de nieuwe naam voor het Woerkumer bierfestival.

Op 14 september wordt  het Arsenaal in de Woerkumse Vesting vomgetoverd tot het een spreekwoordelijk ‘Walhalla’ voor de speciaalbierliefhebber. Vijf, of meer, lokale craftbrouwers schenken daar hun speciale bieren. Ook zijn optredens van singer/songwriter/guitarist Jan de Bruijn (bleus,jazz en rootsmusic) en shantykoor ‘Ongestaagd’.

Maar er is meer. Voor het eerst in Altena kunnen mensen die lekker én bewust eten ‘good-food’ snacks proeven die plant-based zijn en fantastisch smaken. 

Hophoven

Dit jaar zijn er op diverse locaties in Altena hophoven gerealiseerd. Altena was eeuwen en eeuwen lang een belangrijke hopleverancier voor brouwers in Holland en Brabant. Stichting ‘Hop van Altena’ hoopt met die hophoven hey eiland weer (h)op de kaart te zetten bij brouwers, toeristen en speciaalbierliefhebbers.

Alhoewel de nu geplante hopplanten pas in 2020 echt rendement geven, valt de oogst dit jaar niet tegen. Vandaar dat de organisatie iedereen uitnodigt om een hand je te komen helpen bij het plukken van de hopbellen. Net zoals dat in vroeger tijden ging. Inschrijven kan via info@hopvanaltena.nl Als tegenprestatie krijgen de noeste plukkers een hapje & een drankje plus een uitnodiging om bij het aanslaan van het eerste echte Altena Bier vat aanwezig te zijn.

Altena Hop Festival start om 15:00 uur en duurdt tot 21.00 uur, er zijn ook kinderactiviteiten, en de entree is gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.