vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Docu gaswinning van Oké TV behandelt schade in Brakel

1 september 2019 (door AalburgNet)

ALTENA / REGIO – In de regio Altena is de ophanden zijnde gaswinning actueel, de poliitek springt op, mensen reageren en maken zich zorgen. Is er kans op schade, wordt Altena een tweede Groningen? Waarom start Vermillion een huizeninspectie terwijl er nog een bezwaarprocedure loopt. Wat is de vervolgschade uit gaswinning onder de Bergsche Maas en mogelijke gaswinning in de voormalige gemeente Aalburg. Zaken die voor Oké TV aanleiding zijn een miniserie te maken.

In “Rivierenland, het nieuwe Groningen” informeert de zender over de gaswinningsactiviteiten in en rondom de regio. De prgrammamakers laten weten: 'In het tweede deel van onze miniserie zijn wij in Brakel. Door de gaswinning in Poederoijen zou, volgens onderzoek, de bodem daar met één centimeter gedaald zijn. Inwoners ervaren schade. Zo praten wij met Jelte de Boef uit Brakel en laat hij de schade zien die de verzakking heeft veroorzaakt in zijn bedrijf.' 

Geen goed woord
Ook gaat Oké TV in gesprek met CDA-fractievoorzitter Hein de Kort. Hij heeft geen goed woord over voor de handelswijze en uitbreidingsplannen van Vermillion. Inmiddels is er in de gemeente Zaltbommel een motie aangenomen om de uitbreiding van gaswinning in de Bommelerwaard van de baan te krijgen. Wethouder Willem Posthouwer komt aan het woord.

In het vervolg van de miniserie spreekt Oké TV ook met wethouder Roland van Vugt van de gemeente Altena, worden de technische risico’s met TNO besproken en is er een gesprek met Vermillion over de de angst en zorgen bij politiek, gemeente en inwoners over de plannen rond de gaswinning in de regio Waalwijk, Loon op Zand en Aalburg. Vermillion doet uit de doeken hoe het écht zit.

Radio 
Oké TV is te ontvangen via Ziggo in de gemeente Altena op kanaal 41 en voor inwoners uit regio Bommelerwaard op kanaal 36. Ook is de miniserie volledig online te volgen via okemedia.nl.

Het gasdossier Altena wordt ook behandeld op de radio. In het nieuwe seizoen van Oké Magazine, elke woensdagavond vanaf 19.00 uur te beluisteren op Oké FM, is vanaf 4 september ook een wekelijkse podcast over het thema.

Lees meer over:

gaswinning radio televisie oke tv
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.