vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aftellen voor Biesbosch Open Water Race

26 augustus 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op zaterdag 14 september 2019 organiseren De Biesboschzwemmers tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk, ter hoogte van Kooikamp 10, een sponsorzwemtocht als onderdeel van de Biesbosch Open Water Race 2019.

Het doel van de zwemtocht is geld op te halen voor de Stichting ALShetjeraakt. De stichting ALShetjeraakt heeft als doel om de ziekte ALS bekend(er) te maken, de patiënten en hun naasten te steunen en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg om deze verschrikkelijke zenuw- en spierziekte een halt toe te roepen. 

Doneren

Vorig jaar werd voor het eerst geld opgehaald tijdens de Biesbosch Open Water Race voor de stichting en toen kon er 700 euro overgemaakt worden. Dit jaar hoopt men minimaal duizend euro aan de stichting te doneren.

De deelnemers aan de zwemtocht kunnen kiezen uit verschillende afstanden, namelijk 1000, 2000 of 5000 meter. Een mooie uitdaging voor degene die niet op 8 september in Amsterdam mee kunnen doen aan de Amsterdan City Swim, maar toch geld willen ophalen voor de strijd tegen ALS. De 2000 en 5000 meter staan om tien uur geprogrammeerd en de 1000 meter zal om twaalf uur starten.

Meer info, klik hier.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.