zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Protest of niet. Gaswinner Vermillion start met huizeninspecties

23 augustus 2019 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - Vermilion start 9 september aanstaande met een representatieve bouwkundige opname die de huidige staat in kaart brengt van woningen en bedrijfspanden in de omgeving van de gasvelden Waalwijk-Noord, Loon op Zand en Loon op Zand-Zuid. Het project neemt ongeveer acht weken in beslag en wordt in verschillende gemeenten uitgevoerd, waaronder Altena. Bewoners/eigenaren, wier woning/pand is geselecteerd voor een opname, ontvangen vandaag (23-8) een brief hierover. Aldus Vermillion in een persbericht.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft Vermilion’s winningsplannen voor de gasvelden Waalwijk Noord en Loon op Zand en Loon op Zand-Zuid eind vorig jaar goedgekeurd. Onderdeel van de goedkeuring is dat de minister Vermilion verplicht binnen een jaar een representatieve bouwkundige opname uit te voeren.

Beroep
Een aantal gemeenten heeft Vermilion verzocht de bouwkundige opname uit te stellen, omdat zij beroep hebben ingesteld tegen de goedkeuring van de winningsplannen. Vermilion heeft de gemeenten laten weten dat het niet zelf mag beslissen wanneer aan de voorwaarden in instemmingsbesluiten wordt voldaan. Vandaar dat Vermilion op 9 september start met het project.

Aalburg
Ook voormalig Aalburg ligt in het te onderzoeken gebied. Het gaat om de dorpen Drongelen, Meeuwen, Babyloniënbroek, Eethen, Genderen en een groot deel van Wijk en Aalburg.

Het project wordt uitgevoerd door Thorbecke, een gespecialiseerd ingenieursbureau. Inspecteurs van Thorbecke leggen de huidige bouwkundige staat van een pand vast (zowel de buiten- als binnenkant). De bewoners/eigenaren van de geïnspecteerde woningen/panden kunnen na afloop het opnamerapport van hun woning/pand inzien, downloaden en printen. Mensen die niet willen meewerken, kunnen dit aan Vermilion doorgeven.

UPDATE

Oké TV is in iddels begonnen met een miniserie over het dossier, waar alle betrokkenen aan het woord komen. Ook Vermillion Energy, alsmede de gemeente Altena bij monde van de wethouder Roland van Vugt

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.