donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Onbekenden plegen opnieuw vandalisme in Hank

22 augustus 2019 (door WerkendamNet)

HANK - Opnieuw irritatie en boosheid bij een deel van de Hankse gemeenschap. In de nacht van woensdag op donderdag (22-8) is opnieuw vuil uitgestrooid in het dorp. Ook stonden de bloembakken in de Kerkstraat weer in brand. Het woord ‘vandalisme’ wordt gebruikt.

Dat blijkt uit reacties op de Facebook-pagina "Je komt uit Hank als...": 'Wat is er vannacht in Hank gebeurd??? Het lijkt wel een vuilnisbelt... en die bakken weer in de fik...' 

De brandweer van Hank werd donderdagmorgen in alle vroegte gealarmeerd voor 'een buitenbrand op de Kerkstraat'  De melding werd om 02:57 uur gedaan waarop de brandweer van Hank met gepaste spoed ter plaatse ging.

Hankse Bos

Ook in het Hankse bos werd onverklaarbare troep aangetroffen. Een bezoeker schrijft: 'Woensdagavond was met plastic zakken het fietspad afgesloten, hout op de weg en een zware plastic rol. Hier had maar iemand tegen aan moeten fietsen of met de brommer. Het leed was niet te overzien.'

Uivernest
In de nacht van zaterdag op zondag (18-8) werd op hetzelfde tijdstip, rond 03:0 uur, rotzooi getrapt op het parkeerterrein achter 't Uivernest. Of het om dezelfde daders gaat, is niet bekend. Buurtbewoners ruimden de troep de volgende morgen op. Ook toen was de verontwaardiging groot.

(Archieffoto ter illustratie)

Zie ook:

Lees meer over:

Politie Brandweer vandalisme
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.