vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

Man uit Altena betrokken bij ongeval op Nieuwe Maas

17 augustus 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Bij een aanvaring op de Nieuwe Maas in Rotterdam kwam vrijdag (16-8) een 62-jarige vrouw uit België om het leven. Het ongeluk gebeurde toen een sloep en een speedboot (RIB) tegen elkaar knalden. Aldus de politie.

Bij de aanvaring, in de buurt van het Antwerpse Hoofd (Noordereiland), sloegen daardoor negen mensen overboord. In de sloep zaten elf mensen, in de snelle RIB zat één persoon. Deze zou, volgens getuigen, met ‘ongekend hoge snelheid’ gevaren hebben. Watertaxi’s en andere vaartuigen snelden toe om de drenkelingen uit het water te halen.

De schipper van de sloep, zowel als die van de snelle rubberboot zijn inmiddels aangehouden. De schipper van de speedboot is een man (46) uit Altena. Hij werd meegenomen naar het bureau en kon naar huis nadat hij een verklaring had afgelegd. Dat was in de nacht van vrijdag op zaterdag.

De man (59) van de sloep komt uit de gemeente Zuidplas. Hij is gewond het ziekenhuis gebracht.

Zeehavenpolitie

De Zeehavenpolitie onderzoekt het ongeval dat naar verwachting een aantal dagen zal duren. 

Samen met de douane en het Havenbedrijf zorgt de zeehavenpolitie voor de veiligheid in de Rotterdamse haven en op de haventerreinen.

RIB

Een RIB staat voor “Rigid Inflatable Boat”. Vrij vertaald betekent dit een “stevige opblaasbare boot”. Die, afhankelijk van het type motor, wel 70 kilomter per uur kan halen. Op het water is dat een heel hoge snelheid.

Lees meer over:

ongeval Altena Nieuwe Maas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.