vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Filmopnamen Luchtmacht boven Altena bedoeld voor EO-serie | UPDATE

8 augustus 2019 (door WerkendamNet)

UPDATE: Wat als élke keuze telt? De dramaserie over drie jongeren in opleiding tot F-16 piloot, op zoek naar hun moreel kompas start vanaf 11 januari Hoogvliegers op NPO 1 en NPO Start. 

De dramaserie over drie jongeren in opleiding tot F-16 piloot, op zoek naar hun moreel kompas. Hoogvliegers is vanaf 11 januari te zien om 21.45 uur bij Evangelische Omroep (EO) op NPO1 en NPO Start. Met onder andere Josha Stradowski, Soy Kroon, Sinem Kavuss, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat.

Onderstaand de trailer ... (tekst loopt door onder het beeld)

REGIO / ALTENA - De filmopnamen die de Koninklijke Luchtmacht woensdag en donderdag (8-8) maakte boven Altena, met onder meer een C130 Hercules Transporter, F16’s en een Pilatus PC7, waren bedoeld voor een serie van de EO. De toestellen vlogen hiertoe laag over de regio en werden door veel mensen gespot.

De KLU laat nu weten: ‘In verband met de overweldigende reacties op de luchtopnames mogen we jullie vertellen dat op 27-8 de EO tijdens de najaarspresentatie van NPO1 aankondigt om welke tv-serie het gaat.’

Op 28-9 volgt nog een grotere aankondiging tijdens de NPO Start Preview-presentatie te Utrecht.

Hoogvliegers

Volgens Broadcast Magazine gaat het om de dramaserie Hoogvliegers voor de EO door producent The Storytellers: ‘een coming of age avonturenspektakel vol bravoure en spanning’. De serie gaat over  vliegeniers, oftewel piloten.

Zo werden onder meer opnamen gemaakt gemaakt op Vliegbasis in Eindhoven en stelde de KLu materieel beschikbaar om de achtdelige reeks zo levensecht mogelijk te op kunnen nemen. 

Broadcast Magazine laat weten: ‘Daarnaast is er de afgelopen maanden gefilmd op het Binnenhof en het provinciehuis van Den Haag.’ Acteur Soy Kroon speelt een rol in de serie samen met Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat. ‘Ook zijn Soy Kroon en de crew al enkele weken naar de Amerikaanse staat Arizona geweest voor opnamen.’

Wanneer de uitzendingen beginne, is nog niet bekend.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.