vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vliegtuigen boven Altena voor tv-opnamen

7 augustus 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA - Het was een spectaculair gezicht. Veel mensen hebben ze gezien, gelet op de vele reacties op social media. Het gaat hier over de vliegtuigen van de Koninlijke Luchtmacht (KLu) die vandaag (onder andere) boven Altena vlogen. Menigeen reageerde verrukt of verbaasd op de manoevres. Van 'leuk' tot 'raar' en van 'naar' tot 'spectaculair' en 'wat een rotherrie'. 

De vlucht heeft alles te maken met opnames voor een tv-serie. Woensdag en donderdag (8-8) vliegt de KLu met twee F16’s, een PC7, een C130 transportvliegtuig en een civiele helikopter bijzondere manoeuvres boven de provincie Zeeland, Scheveningen en het westen van Noord-Brabant en daarmee boven de gemeente Altena.

De Luchtmacht liet geruststellend weten: 'Dit kan lijken op een onderschepping of een achtervolging. Maar het is voor televiseopnames.'

Over welke serie of telefilm het gaat, daar doet de KLu verder geen mededelingen over. 'Dat hebben we duidelijk zo met de verschillende partijen afgesproken. Aan het eind van de zomer wordt hier meer bekend over. Daar houden wij ons aan.' 

Vliegtuigen
De toestellen die in de tv-serie figureren zijn de Lockheed C-130 Hercules, een middelzwaar transportvliegtuig. De Pilatus PC-7 Turbo Trainer is een propelleraangedreven lesvliegtuig met een tandemcockpit. De F-16 Fighting Falcon is een eenmotorige multifunctionele straaljager. De kisten die overvlogen zijn afkomstig van Vliegbasis Volkel. De F16 wordt op termijn vervangen door de F35 jachtvliegtuigen. Deze komen vanaf eind 2019 aan op Vliegbasis Leeuwarden.

(Foto's Koninklijke Luchtmacht)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.