zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wateroverlast gehad? Vul dan de enquête in

31 juli 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Het klimaat verandert. Het regent vaker en harder. Ook in Altena. Het waterschap doet er samen met de gemeenten alles aan om de kans op wateroverlast zo klein mogelijk te maken. Kennis en ervaring delen is een manier. Bijvoorbeeld via een enquête.

Vijf jaar geleden veroorzaakten hevige buien stevige wateroverlast in het Land van Heusden en Altena. Het burgerobservatorium Grip op water Altena wil graag weten wat er sindsdien veranderd is in de leefomgeving van inwoners.

Hiertoe is een online enquête gemaakt met vijf vragen. Het verzoek is deze vragen in te vullen en zo kennis en ervaringen te delen. Het invullen duurt maximaal 2 minuten. De enquête kan HIER ingevuld worden.

Meer

Maar er is meer wat inwoners kunnen doen om wateroverlast door hevige regenbuien te beperken of te voorkomen. Bijvoorbeeld door tegels in de tuin te vervangen door plantjes. Of het melden van verstopte rioolputten of plekken waar het water na een flinke plensbui blijft staan. ‘Samen kunnen we veel bereiken’.

Beperken

Grip op water Altena is onderdeel van het project Ground Truth 2.0, een driejarig project (2016-2019) gefinancierd door de Europese Unie. Samen met Waterschap Rivierenland werd in 2017 een pilot gestart in het Land van Heusden en Altena, waar hevige neerslag in de zomers van 2014 en 2015 forse wateroverlast veroorzaakte  Met het burgerobservatorium Grip op water Altena moet wateroverlast beperkt worden in zowel het bebouwde als in het landelijke gebied.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.