vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bijzonder afvalscheidingsstation op Woerkums strandje

26 juli 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vrijdagmiddag (26-7) werd een nieuw en bijzonder afvalscheidingsstation op het strandje in Woudrichem officieel in gebruik gesteld. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Roland van Vugt. Ook initiatiefnemer Jos Korthout en ontwerper Gabriël Gort waren bij dit moment aanwezig waar ook kinderen een hoofdrol speelden. Mateu (11), Siem (6)enJade (3) gooiden als eerste gevonden rommel in de juiste bakken. 

Er ligt onophoudelijk veel afval en zwerfvuil op het Woerkumse strandje. Korthout en de ‘Vrienden van het Woerkumse Strandje’ (Cornelis Vriens, Annie Korthout, Margot Verwei en Fenneke Snippe) zetten zich al geruime tijd in om die plek zo schoon mogelijk te houden. De groep verzamelt het vele aanwezige afval op het strand, in de omgeving van de camping en bij de Historische Haven.

Het is de bedoeling dat het bijzondere afvalscheidingsstation de bezoekers op het strand bewust maakt dat op het strand geen afval hoort en dat het scheiden ervan noodzakelijk is. Kunstenaar Gabriël Gort uit Oudendijk maakte het ontwerp voor het educatieve en creatieve afvalstation dat glas, papier, plastic en blik apart inzamelt.

Wethouder Roland van Vugt: “Met dit fraaie afvalstation wil gemeente Altena bevorderen dat iedereen deze zomer van een schoon strand kan genieten. Op een speelse manier vragen we aandacht voor het scheiden van afval, hergebruik en meer bewustwording. Het is ‘Made in Altena’, dus extra bijzonder.”

Lees meer over:

afval strandje Woerkum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.