vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nieuw afvalscheidingsstation voor Woerkums strandje

19 juli 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het strandje van Woudrichem blijft de gemoederen (terecht) bezighouden. In de strijd tegen het (achteloos) gedumpte zwervuil werd donderdagmorgen (18-7) om 07.00 uur de fundatie gelegd voor het nieuwe afvalscheidingsstation bij het strandje. 

Werklieden van de aannemersbedrijven Van Hemert en Van Rijswijk waren daar in alle vroegte al druk mee in de weer. Kunstenaar en ontwerper Gabriël Gort was erbij en zag dat het goed was.

Jos Korthout, initiatiefnemer en voorvechter voor een schoon Woerkumer strand, reageert: ‘Ik zag in de werkplaats op den Oudendijk dat het werkstuk al goed vordert. Volgende week donderdag zal het voltooid zijn.’ Vrijdag 26 juli om 17.00 uur wordt het afvalstation officieel in gebruik genomen door kinderen in aanwezigheid van wethouder Roland van Vugt van de gemeente Altena.

Het is de bedoeling dat het bijzondere afvalscheidingsstation de bezoekers op het strand ervan bewust maakt dat er geen afval op het strand achtergelaten mag worden en het scheiden van afval nodig is. Kunstenaar Gabriël Gort uit Oudendijk maakte het ontwerp voor het educatieve en creatieve afvalstation. Het is nu zelfs een feest om je afval daarin weg te gooien. En het verzamelt ook nog eens glas, papier, plastic en blik apart in.
Wethouder Roland van Vugt: “Met dit fraaie afvalstation wil gemeente Altena bevorderen dat iedereen deze zomer van een schoon strand kan genieten. Op een speelse manier vragen we aandacht voor het scheiden van afval, hergebruik en meer bewustwording. Het is ‘Made in Altena’, dus extra bijzonder.”

‘We hopen van ganser harte dat na de ingebruikneming het strand voortaan schoon zal blijven. We hopen ook dat de mensen uit Woudrichem en van de camping het station in het hart zullen sluiten, en beschermen tegen vandalisme’, lucht Korthout zijn hart.

(Foto Jos Korthout)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.