donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Werkendammer Harry Cornet wint Doetse Triathlon

13 juli 2019 (door WerkendamNet)

GIESSENBURG - WERKENDAM: In en rond De Doetse Kom in Giessenburg werd zaterdag (13-7) voor de eerste keer een triathlon georganiseerd. De volwassenen, solisten en teams, moesten 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Naast de volwasseneneditie was er ook een kindereditie. Zij moesten 150 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,2 kilometer lopen. Bij alle onderdelen deden leden van de Biesboschzwemmers mee.

Harry Cornet, Robin Iking en Erik Huisman hadden zich ingeschreven voor de soloversie van de 1/8 triathlon. Ze waren in dezelfde baan ingedeeld en vanaf het begin liet Cornet zien de snelste van de drie Werkendammers te zijn. Hij kwam als tweede all-in het water uit, maar als eerste Biesboschzwemmer. Na het fietsen nam Cornet de leiding en gaf niet meer uit handen. Na één uur drie minuten en twee seconden kwam hij als eerste winnaar van de Doetse Triathlon over de finish. Robin Iking wist beslag te leggen op een keurige vierde plaats en Erik Huisman eindigde op de 21e plaats. Iking was klaar na één uur zeven minuten en 29 seconden en Huisman had voor de drie onderdelen één uur 15 minuten en vier seconden nodig.

Teams

Bij de teams was er deelname van Tonny Klop-Methorst in het water, Annette Wijnja op de fiets en Martin Delleman trok weer zijn loopschoenen aan. Tonny Klop gaf na negen minuten het stokje door aan Annette, die na ruim 42 en een halve minuut Delleman aantikte. Deze had voor zijn 5 kilometer iets meer dan 22 minuten nodig, waardoor dit team na één uur 13 minuten en 46 seconden als achtste geclassificeerd werd.

Chimène wist in Giessenburg bij de kids als zevende te finishen na 22 minuten en 47 seconden. Chimène deed over het zwemmen, inclusief omkleden, vijf minuten en 36 seconden. Het rondje fietsen kostte Chimène tien minuten en 39 seconden en het lopen ging in iets meer dan zes en een halve minuut. Een prachtige prestatie dus.

(Foto Biesboschzwemmers)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.