donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vesting zoekt weer een Gouverneur

9 juli 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zoals aangekondigd tijdens de laatste MAAS!-meeting moet de vesting weer op zoek naar nieuwe kandidaten voor de functie van Vestinggouverneur. Ronald van den Ende en Beppie ten Böhmer, die samen het gouverneursduo vormden, hebben hun termijn er weer op zitten. In de najaarseditie zal de verkiezing van de nieuwe gouverneur zijn.

De Woerkumer Vesting is een bijzondere plek met een rijke historie die meer dan 1000 jaar teruggaat. Circa 650 inwoners bewonen de huizen en schepen die in de vesting staan resp. direct daaromheen liggen. De gemeenschap in de Woerkumer Vesting is zich bewust van het bijzondere karakter van de vesting, maakt afwegingen in allerhande kwesties tegen die culturele achtergrond, maar staat ook open voor nieuwe, actuele ontwikkelingen. De gemeenschap wil met een open vizier de toekomst in met respect voor de historie van de vesting.

Gouverneur

De bewoners van de Woerkumer Vesting staan op het punt opnieuw een gouverneur te benoemen die de belangen van de vesting en haar gemeenschap vertegenwoordigt in het directe ommeland en de verre buitengewesten. De gouverneur staat voor gedrevenheid en enthousiasme vanuit de vesting, brengt dat over naar andere mensen en zal ook de ‘antenne’ zijn voor ontwikkelingen van buiten af.

Gouverneur zijn is niet zo maar een taak. Het vergt tact, inzicht,welbespraaktheid en natuurlijk betrokkenheid bij het wel en wee van de vesting. De gouverneur onderschrijft de eigenheid en het karakter van de Woerkumer Vesting, maar reflecteert ook samen met de bewoners op de actuele ontwikkelingen die daar invloed op kunnen en zullen hebben. De gouverneur gebruikt zijn of haar netwerk en bouwt dat uit tot een netwerk van en voor de vesting. De gouverneur staat er niet alleen voor, hij of zij wordt ondersteund door een groep vestingbewoners. De zittingstermijn is 3 jaar.

Bewonersplatform Maas! doet een oproep: ‘Jullie als bewoners bepalen wie het wordt, maar daarvoor zijn natuurlijk wel kandidaten nodig! Noem de namen van de warme, humorvolle, standvastige en respectabele kandidaat. U mag net zoveel namen noemen als u wilt. Het team van MAAS! zal deze personen daarna benaderen om de beschikbaarheid te polsen. Schroom niet om ook uzelf kandidaat te stellen.’

De verkiezing zal plaatsvinden in de november editie van MAAS!, het platform voor Woerkumer Praot!

Voor meer informatie over deze prachtige functie, kunt u terecht bij de MAAS!-voorbereiders of één van de personen die eerder of op dit moment nog steeds de functie bekleden. De MAAS!-voorbereiders zijn Monique van de Ven, Fera Jaspers, Leon Stok, Robert Salomons, Bart Verkade en Arjens van Gammeren. De past-gouverneur is Sybille van Gammeren (2013-2016) en huidige gouverneursduo Beppie ten Böhmer en Ronald van den Ende (2016-2019).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.