vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

WSV Woudrichem goed vertegenwoordigd op WK Skiffies

8 juli 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Komende week van 8 tot 14 juli is de WSV Woudrichem goed vertegenwoordigd bij het driejaarlijks Wereld Kampioenschap Skiffies in Stranraer in Schotland.

Het WK wordt gevaren in St Ayles skiffs. Dit zijn een soort sloepjes (niet de skiffs zoals we in NL gewend zijn) waarvan er bij de WSV Woudrichem 4 varen, ook Gorinchem, Nijkerk, Groningen en Heusden hebben zulke boten om mee te roeien.

De laatste aanwinst is de St Ayles skiff die gebouwd is door het Willem van Oranjecollege die nog maar net terug is van hun roeitocht van Altena in Duitsland naar Altena in Nederland.

Het is de derde keer dat de WSV Woudrichem deelneemt aan het WK, dat 3 jaarlijks plaatsvindt. De delegatie die deelneemt is nog niet eerder zo groot geweest. Er zijn ruim 35 roeiers aanwezig die in verschillende klassen deelnemen.

De St Ayles skiff is in Schotland ontstaan om de leefbaarheid van de dorpen te stimuleren. Het motto van het St Ayles skiff roeien is namelijk: samen bouwen, samen roeien, samen onderhouden. Verschillende dorpen roeiden intussen al jaren tegen elkaar. Het fenomeen is steeds groter geworden waardoor nu dus driejaarlijks het WK georganiseerd wordt.

Kamp Holland is intussen ingericht en kleine clubjes arriveren alle roeiers.

Lees meer over:

st ayles skiff roeien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.