donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Project PATRIDGE verlengd

28 juni 2019 (door AalburgNet)

ALTENA / REGIO: Groot nieuws voor Interreg-project PARTRIDGE. Het project, ter versterking van natuur op het boerenland, wordt verlengd tot juni 2023. Voor Brabant heeft de Provincie de vereiste cofinanciering toegezegd.

Oorspronkelijk had het project een looptijd van eind 2016 tot begin 2020. De verlenging betekent nu dat er langer gewerkt wordt aan de beoogde toename van biodiversiteit (+30%), omdat de deelnemende boeren het biotoopbeheer kunnen voortzetten. Ook kan de monitoring van habitat, zoogdieren, broedvogels en insecten langer en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Verder zullen de protocollen voor het meten van deze biodiversiteit nader worden uitgewerkt. Tenslotte komt er meer ruimte om in samenwerking met Vogelbescherming Nederland de resultaten binnen de demonstratiegebieden beter uit te dragen aan collectieven en overheden. Twee extra landen, Denemarken en Zweden, sluiten zich aan bij het project om kennis en ervaring uit te wisselen.

Samenwerking

Zonder de brede betrokkenheid en medewerking van boeren, vrijwilligers, jagers en omwonenden was het project en de verlenging ervan nooit van de grond gekomen. Brabants Landschap werkt hierin samen met Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur, ANV Altena-Biesbosch, WBE Land van Altena en Collectief West-Brabant.

Lees meer over:

Partridge boeren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.