donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Maarten van der Weijden krijgt Elfstedenkruisje uit Woudrichem

28 juni 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - ‘De wereld is mooi’, twitterde Maarten van der Weijden nadat hij vanuit Woudrichem een Elstedenkruisje per post ontving. ‘Wow wat enorm bijzonder. Met de post ontving ik een echt elfstedenkruisje. “Omdat ik het kruisje meer zou verdienen dan hij”’, aldus de langafstandzwemmer die de monstertocht zwom van de Friese Elf Steden.

Cees Oostrom uit Woudrichem schreef: ‘In 1986 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Het was mooi zonnig weer en er was maar weinig wind. Het was een makkie. Dus kijkend waar jij mee bezig bent, vind ik dat jij dit Kruisje veel meer toe komt. Ik geef het met heel veel liefde aan je.’ (Tekst loopt door onder de foto.)

Geen echt kruisje

De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden liet eerder weten dat Van der Weijden niet op een echt kruisje hoefde te rekenen. "Misschien verdient hij het kruisje wel, maar hij krijgt het niet. Ons kruisje is alleen bedoeld voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. Zo is dat vastgelegd, daar wijken we niet vanaf." Aldus voorzitter Immie Jonkman tegenover RTL Nieuws.

Maarten dook op 21 juni opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op 24 juni volbracht hij zijn missie.

UPDATE: Inmiddels heeft ook de Nederlandse televisie Cees Oostrom opgespoord en vertelde hij in het programma ‘Zomer met Art’ zijn verhaal. Maarten van der Weijden reageerde in een videoboodschap op Oostrom bijzondere actie.

(Foto’s uit tweet Maarten van der Weijden / Twitter)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.