dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Het Fundament op WERK-safari

21 juni 2019 (door AalburgNet)

GENDEREN - Groep 7 van Basisschool Het Fundament uit Genderen was vrijdag (21-6) op WERK-safari in Werkendam. De kids bezochten het bedrijf Instalho en TV Dredging, onderdeel van Holland Shipyard. Ook aan boord van een écht binnnenvaartschip, de praktijk, keken ze hun ogen uit en vroegen honderduit. Het werd een leerzaam uitstapje.

Werkendam Maritime Industries (WMI) organiseert regelmatig dergelijke bedrijfsbezoeken (WERK-safari’s) om kinderen kennis te laten maken met techniek. Geen gek initiatief. "Nee hoor, ik ga niet in de techniek werken, ik word elektricien!"  Over de vele facetten van techniek valt dus nog het nodige uit te leggen.

Electricien

Na een film en presentatie werden de jongens en meiden rondgeleid op de werf. Marco Hoogendoorn legde enthousiast en in begrijpelijke woorden uit wat een werf doet en liet in aanbouw zijnde baggerschepen zien. Ook nam hij de kids mee op een spannende tocht in het ruim van ms. Magic. Daar konden zij door het open machinekamerschot van héél dichtbij zien hoe de vervanging van de twee motoren aangepakt wordt. En constateren dat elektricien toch echt een technisch beroep is...

Het bezoek viel aan beide kanten goed in de smaak. WMI liet weten: ‘Opnieuw een mooie verbinding tussen ondernemers en onderwijs. Techniekpromotie! Veel dank aan Marco Hoogendoorn, Rianne Duijzer en Wilma van Dongen voor jullie tijd en energie om deze mooie verbinding tussen ondernemers en het onderwijs vorm te geven!’

WERK-safari's

Bij een WERK-safari bezoeken de leerlingen een Werkendams maritiem bedrijf. Zij krijgen een presentatie over het bedrijf, gevolgd door een rondleiding. Bij die rondleiding zien ze hoe dingen gemaakt worden. Ook ontmoeten de leerlingen diverse vaklieden die enthousiast over hun beroep vertellen én prangende vragen kunnen beantwoorden.

Een WERK-safari duurt ongeveer 1,5 uur en is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en/of 8 en leerlingen van het vmbo.

Lees meer over:

werk-safari WMI Maritiem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.