woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Onderwijs, gemeente en ondernemers aan boord voor maritiem onderwijs

21 juni 2019 (door WerkendamNet)

REGIO / WERKENDAM - Onderwijs, overheid en ondernemers. Drie O’s stappen aan boord voor maritiem onderwijs gericht op de maritieme markt in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. Donderdag (20-6) tekenden betrokken partijen een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo in het regionaal regulier onderwijs. 

Ook Werkendam Maritime Industries (WMI) is vanaf de start van het initiatief door de gemeente Hardinxveld-Giessendam aan boord bij de reis naar maritiem onderwijs in de drie regio’s.

Samen verder

WMI-voorzitter Harry Cornet tekende (onder) namens de Werkendamse maritieme ondernemers de overeenkomst met overtuiging: ‘WMI is blij met deze ontwikkeling. Als maritiem cluster in Werkendam met zo'n 40 maritieme bedrijven en 2.000 arbeidsplaatsen juichen wij het toe dat met name de jeugd uit de regio in de regio opgeleid wordt op het gebied van maritieme techniek. Dit past bij ons DNA. Wij waarderen het dat ROC Da Vinci College, STC Group en Gilde Vakcollege Techniek hun sterke kanten gaan combineren. Ook in de volgende fase van het traject willen wij weer een steentje bijdragen: wij zullen onze ervaring inzetten op het vlak van stages, gastlessen, input voor lesstof en bedrijfsbezoeken. Wij roepen alle maritieme bedrijven in de regio op, dit te doen. Alleen ga je sneller, maar samen komen we verder!"

(Foto’s WMI)

Lees meer over:

onderwijs overheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.