vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Succesvolle brainstormsessie Ondernemershuis Altena

19 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK/ALTENA - Maandag 3 juni jl. kwamen de besturen van verschillende ondernemersverenigingen uit Altena bij elkaar om te brainstormen over de invulling van de thema’s van Ondernemershuis Altena.  Na afloop waren alle deelnemers enthousiast over de besproken onderwerpen en de weg die er met het Ondernemershuis wordt ingeslagen.

Door on- en offline samen te werken aan verschillende thema’s, hebben ondernemers in de nieuwe gemeente Altena meer slagkracht om deze te adresseren bij gemeente of andere instanties. Het Ondernemershuis fungeert dan als gezamenlijke spreekbuis. Het Ondernemershuis is ook bedoeld voor het delen van kennis en informatie tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Thema’s
Op het online platform worden de ‘kamers’ van het ondernemershuis gevuld met thema’s zoals duurzaamheid, bereikbaarheid & mobiliteit, promotie en arbeidsmarkt. 'Offline gaan we met elkaar en de gemeente in gesprek over thema’s zoals huisvesting van arbeidsmigranten, het proces van vergunningen en de energietransitie.' Vanuit de verschillende verenigingen sluiten bestuurders aan in het overleg om het Ondernemershuis vorm te geven.

Planning
Als alles volgens planning verloopt dan wordt het online platform van het Ondernemershuis eind dit jaar gelanceerd. 'Op weg daarnaartoe gaan we over de verschillende andere thema’s al met elkaar in gesprek.'

Meer weten over het Ondernemershuis Altena? Of invulling geven aan één van de thema’s? Laat het dan weten via info@bka-altena.nl.

Organisatie
De brainstormsessie werd georganiseerd op initiatief van Bedrijvenkring Altena en de gemeente Altena. Ook Samenwerkend Altena (gevormd door BKA, Stichting B2B-platform Ondernemend Altena, Stichting Altena Kennispoort, WMI en versterkt door OV Aalburg) ondersteunt het icoonproject vanuit een adviserende rol.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.