vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse Omroep Stichting overhandigt petitie aan burgemeester

18 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK – Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting overhandigde maandagavond (17-6) een petitie aan waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena. De petitie roept mensen op te tekenen als zij Oké FM als lokale omroep voro Altena wensen. Het verzoekschrift werd 1.255 keer ondertekend.

Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting is blij met de resultaten en liet de burgemeester weten: ”De gemeenteraad kiest eens per 5 jaar voor een omroep, de inwoners kiezen elke dag. Het luisteronderzoek van Right Marktonderzoek toont aan dat ons draagvlak uit een marktaandeel bestaat  van 22%. Dit maakt Oké FM tot de best beluisterde regionale omroep in het gebied. Deze petitie toont aan dat hoe Oké FM midden in de samenleving staat.”

De burgemeester reageerde verheugd op de aanbieding en gaf aan de petitie te zullen overhandigen aan de gemeenteraad zodat zij deze kunnen meenemen in hun overweging. “Alle ondertekenaars hebben op deze manier hun stem laten horen in de omroepdiscussie. Het college stelde dat er geen significante verschillen waren tussen de omroepen. Wij brengen hiermee het grote verschil in beeld.’ Aldus het bestuur van de AOS.

Burgerstem

Pauline van der Tol (Burgerstem Altena) stelde het college schriftelijke vragen waarin ze aandrong dat de petitie maandag of dinsdag aan de burgemeester zou kunnen worden overhandigd. De eerste burger zou niet eerder kunnen dan woensdag. Zou dat later zijn, dan vreest zij voor ‘mosterd na de maaltijd’. Die angst werd maandagavond dus weggenomen.

Advies

Dinsdag 25 juni komt er duidelijkheid in de slepende discussie welke omroep vanuit de gemeenteraad een positief advies krijgt. Als het Commissariaat van de Media dit advies overneemt krijgt die omroep de zendmachtiging voor de gemeente Altena.

Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting riep de luisteraars eerder ook op om 25 juni naar de raadszaal te komen als daar gesproken wordt over het advies.

Lees meer over:

radio petitie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.