donderdag 25 april 2024

Geen kers op de taart voor gepromoveerd ACKC

16 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De laatste competitiewedstrijd voor het ACKC/Bakertilly-formatie tegen Korbatjo ging nadat beiden al waren gepromoveerd, alleen nog om wie zich kampioen mag noemen in de derde klasse I. ACKC had thuis gewonnen en Korbatjo wilde natuurlijk revanche nemen op het gras in de Hoekse Waard.

ACKC begon wat te tam aan de wedstrijd en had al snel een 2-0 achterstand, toch kwam en de groen/witten weer terug naar 2-3 met schoten van afstand van de Vries, de Cloe en van de Water. De strijd ging tot dan aan toe gelijk op tot een 6-6 stand na twintig minuten. De thuisploeg ging wel veel slimmer om met de kansen en kon liefst driemaal op rij een strafworp verzilveren in een paar minuten. In de laatste fase van de eerste helft leek er al iets geknakt binnen het team. Uiteindelijk ging het team met een 11-7 stand de rust in.

De tweede helft ging het Bakertilly-team weer met goede moed door om een resultaat te behalen. Stef Mommers maakte via een stip al snel 11-8. Maar het kreeg helaas voor het in ruime getale meegereisde publiek geen vervolg, Korbatjo speelde sober en fysiek korfbal en dat leidde tot een nog grotere Almkerkse achterstand van 14-8. Wat er ook geprobeerd werd met diverse wissels, de kansen kwamen er wel maar de afronding liet duidelijk te wensen over. De achterstand liep langzaam op en ACKC kon er te weinig tegenover stellen. Met nog een minuut of tien op de klok was het al 19-10.  De laatste fase werd door beide partijen plichtmatig uitgespeeld met nog wat publiekswissels bij de thuisploeg kon ACKC alleen maar toezien dat Korbatjo in deze wedstrijd als betere uit de bus kwam en verdiend, gezien het wedstrijdbeeld, de winst pakte met 22-12 en daarmee ook het kampioenschap naar zich toehaalde in de derde klasse I.

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Stef Mommers 4, Jelle van de Water 3, Sabine Meerman 2, Ingrid Dekkers, Dieke de Cloe 1 en Wietse de Vries 1.

Promotie
Het ACKC/Bakertillyteam zal volgend seizoen in ieder geval door promotie wel uitkomen in de tweede klasse.

De reserves van ACKC konden wel een overwinning pakken (12-13) en maken zo mogelijk nog kans op promotie naar de reserve tweede klasse.

Op 24 augustus begint ACKC aan zijn oefencampagne voor het veldseizoen 2019 -2020, thuis tegen ASKC (Antwerpen/Schoten), 31 aug uit tegen Atlas (Rithem) en 2 sept uit tegen DSO (Klundert).