donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Quasar Holland wil uitbreiden

14 juni 2019 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Quasar Holland, het internationaal opererende bedrijf aan de Burgstraat in Giessen, wil uitbreiden. Omdat het atelier, gespecialiseerd in lampen en armaturen, in een woonwijk staat, is hierover overleg geweest met de omwonenden.

Het bedrijf kan het atelier uitbreiden binnen de grenzen vaa het bestemmingplan, maar wil de medewerkers dan wel laten parkeren op een terrein dat nu nog een woonbesteming heeft. De gemeente heeft inmiddels laten weten dat de geplande uitbreiding de 'bestaande ervaringen van overlast door de buurt niet oplost', maar dat voorgenomen uitbreiding ook niet méér overlast veroorzaakt.

Zienswijzen
Voor deze uitbreiding is een bestemminsplanwijziging nodig. Het college heeft de belangen en de bezwaren van de omwonenden én de belangen van het bedrijf naast elkaar gelegd en komt tot de conclusie dat deze aanpassing recht doet aan ieders belang.

Hoewel het college van B&W  'mee' is, kan er nog niet gebouwd worden. Het is nog mogelijk om op het ter tafel liggende plan zienswijzen in te dienen.

Lees meer over:

gemeente quasar holland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.