zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dag van het Kasteel vol historisch en modern vermaak

12 juni 2019 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Er was voor voor jong en oud een wereld te ontdekken afgelopen maandag (10-6), tweede Pinksterdag,  tijdens de nationale dag van het kasteel. Rond en in Kasteel Dussen was van alles te beleven: te zien, te doen, te proeven, te ruiken en te horen.

Wie ging, zag er de pumptrack, de kikkerprinses, het kampement van de Heeren van Altena, er was een muzikaal kleurfeest, The Ferrymen speelde, batikkunstenares Shelly Lapré was er, waterparels op de gracht, alsook bestuurbare bootjes, het Visserijmuseum, het treintje, het kinderbos met de spelletjes ... Ook kon je kijken naar radio. A-FM deed live verslag vanuit de kasteeltuin. Kortom, te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils.

Ambachten
In het kasteel kwamen verhalen van vroeger tot leven en buiten was ook nog een boerenmarkt met  leuke spullen van hier én van over de grens. Ook werden demonstraties gegeven door de imker, een bierbrouwer, tingieter, kaarsenmaker, een sier– en een ‘gewone’ smid. Ook werd speksteen bewerkt en kon men zien wat wat naaldvilten is of netten boeten.

Lekkere hapjes en drankjes uit binnen-én buitenland maakten de dag compleet. 

Dag van het Kasteel
In 2019 werd in Nederland de 12e editie van de Dag van het Kasteel gevierd, waar kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) openzetten om belangstellend publiek te ontvangen. Het thema dit jaar was 'Over de grens ...' Volgend jaar is de dertiende editie en wel op 1 juni 2020.

Lian Oomen was er in Dussen bij en schoot de beelden voor Werkendam.Net.

Lees meer over:

Kasteel Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.