dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

K&V Herinneringsconcert aan Ben Ruysink

10 juni 2019 (door AalburgNet)

REGIO - Op zaterdag 29 juni organiseert Brassband Kunst & Vriendschap Meeuwen een bijzonder Herdenkingsconcert ter herinnering aan ere-dirigent Ben Ruysink die overleed in 2015. Ben was een bijzonder gedreven en muzikaal persoon die iedereen enthousiast kon maken voor muziek..

Niet alleen bij Kunst & Vriendschap deed hij dit de laatste jaren van zijn leven als dirigent, maar hij liet een rijke muzikale erfenis achter bij veel verenigingen. En als directeur van een muziekschool wist hij hoe belangrijk het was om jeugd enthousiast te krijgen voor muziek. Door zijn verleden als heilsoldaat bij het Leger des Heils en het cornet spelen in de Staffband van het Leger des Heils, had hij voorkeur voor dit soort religieuze muziek. Naast dirigent van brassband(s) was hij ook dirigent van diverse (kerk)koren. 

Ook Brassband Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg en Gemeentekoor Pastorale uit Gorinchem werken mee aan dit concert. Zij hebben diezelfde herinneringen aan Ben die ze graag willen delen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd op 29 juni 2019 in de Johanneskerk Nieuwe Hoven 143 in Gorinchem aanvang 20.00 uur. Aanvullende informatie: www.brassbandkunstenvriendschap.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.