donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Vacature burgemeestersambt gemeente Altena opengesteld

10 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De vacature voor het burgemeestersambt van de gemeente Altena is opengesteld. Het is de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die belangstellenden uitnodigt om te solliciteren. Sollicitatiebrieven dienen te worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning.

Sollicitaties moeten vóór 25 juni 2019 worden gezonden aan de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, Wim van den Donk.. Een recente pasfoto meezenden wordt ‘op prijs gesteld’. 

De vacaturestelling is online vinden bij de Rijksoverheid.

Sinds de vorming van de gemeente Altena (circa 54500 inwoners) per 1 januari 2019 is de burgemeesterspost vacant. Burgemeester Marcel Fränzel is daarom tijdelijk benoemd.

Profielschets

Inwoners van Altena konden eerder reageren op de profielschets. Centraal daarin staat dat de burgemeester van Altena midden in de gemeenschap moet staan. De burgemeester moet zichtbaar zijn, zich onder de mensen begeven en er zijn wanneer er iets is. Hij/zij moet zich kunnen inleven in de cultuur en waarden van Altena en zich betrokken voelen bij de streek. In de raadsvergadering van 28 mei 2019 stelde de raad de profielschets vast. Daarna overhandigde Theo Meijboom, voorzitter van de vertrouwenscommissie, het document aan  Commissaris van de Koning.

Naar verwachting treedt de nieuwe burgemeester aan het einde van het jaar in functie. Tot die tijd blijft Marcel Fränzel de waarnemend burgemeester.

(Photo art Woudrichem.Net)

Lees meer over:

vacature burgemeester
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.