zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Minister Carola Schouten brengt flitsbezoek aan Broek

9 juni 2019 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - Zaterdagmiddag (8-6) 8 kwam minister van Landbouw Carola Schouten tussen haar drukke werkzaamheden door onverwacht een frisse neus halen in de streek waar ze is opgegroeid.

Samen met haar zus Ageeth nam ze een kijkje in de weilanden rondom Babyloniënbroek, één van de plekken waar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zich al jaren lang inzetten om de legsels van weidevogels te beschermen. Tijdens een gemoedelijk onderonsje luisterde de minister oprecht geïnteresseerd naar het wel en wee van een aantal opgetrommelde vrijwilligers van de Weidevogelgroep Altenatuur.

Nat pak

Als geen ander is de minister op de hoogte van de teloorgang van de weide- en akkervogels in ons land. Maar in het land van Altena boeken we, in tegenstelling tot veel weidevogelgebieden in Nederland ieder jaar weer mooie resultaten. De opgebouwde samenwerking tussen boeren en loonwerkers, de ANV, het Brabants Landschap en Weidevogelgroep Altenatuur ligt hieraan ten grondslag.
Als een echte boerendochter verblikte of verbloosde de minister niet toen ze tijdens een keiharde regenbui een nat pak haalde tijdens de controle van een paar kievitsnesten. Het werd voor beide partijen een genoeglijke en leerzame middag.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.