dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

CDA wil eigen budget buurtpreventieteams Altena

8 juni 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA - CDA Altena stelde het college van BenW schriftelijke vragen over het budget voor buurtpreventieteams in Altena. 'De sterkhouders van de veiligheid en sociale samenhang in onze wijken verdienen een steuntje in de rug van de gemeente', aldus CDA-raadslid Hanno van Baast.

Op 31 mei jl. verscheen in de media een artikel over buurtpreventieteams in Gorinchem-Oost. De gemeente Gorinchem realiseerde een eigen werkbudget voor de buurtteams. Buurtpreventieteams uit Altena kregen bij de oprichting van hun team de nodige spullen van de gemeente zoals zaklantaarns en hesjes. Toen werd al opgemerkt dat deze spullen niet automatisch aangevuld werden als deze aan vervanging toe waren of het team zou groeien.

Eigen geld

Er wordt vanuit de buurtteams ook eigen geld gestoken in de verspreiding van folders en het houden van wijkbijeenkomsten. Van Baast: ‘Het gaat hier om de vrijwilligers die onze wijken veilig en ook op sociaal gebied leefbaar willen houden. Een eigen budget zou ook een stimulering kunnen zijn voor andere wijken of buurten ook een team op te zetten. Als gemeente zou een kleine jaarlijkse bijdrage daarvoor op zijn plaats zijn.’ 

Lees meer over:

politiek buurtpreventieteams
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.