vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Roeiers van Het Willem terug in Altena

7 juni 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA/WERKENDAM - De roeiers van het Willem van Oranje College zijn weer in Altena. De leerlingen en hun docenten hebben een tocht van 300 kilometer achter de rug: van Altena Duitsland naar Altena Nederland. Een bijzondere prestatie, dat mag gezegd worden. Maar er is meer. De tocht legden ze bovendien af met oog voor de natuur. Onderweg pikten ze veel zwerfplastic op. Op Fort Altena bieden zij oude duimstenen van het fort aan.

Gisteravond (6-6) roeide het team om 19.30 uur vanaf de Keersluis bij de Kromme Nol onder begeleiding van diverse jachten uit de omgeving naar Den Bol bij Noad'32. Daar zetten de leerlingen weer voet aan wal in Altena en werden ze ontvangen in het clubhuis van WSV Trident.

Duimsteen
Een 130 jaar oude duimsteen, die vervangen wordt bij de restauratie van Fort Altena, ging mee naar Duitsland en werd vervolgens mee teruggenomen. Heijmans restauratie en Brabants landschap zaagden de steen hiervoor eerst in vier gelijkvormige stukken voor, wat wordt genoemd, 'de Sluitsteen van Altena'.

(Foto still video Roeien tot Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.